Terasa dlažba na terče a odvod vody

Reklama
VF vaseks fero @vaseks.fero před 4 roky06.05.2020 10:06:00
Terasa dlažba na terče a odvod vody

Dobrý den,

Mám na vás pár otázek. Nemám s danou věcí zkušenost, a tak se raději zeptám, než něco pokazím, anebo udělám zbytečnou věc.

Chystám se na výstavbu vyvýšené terasy, která bude stát u domu. Dům je ve tvaru L. Podklad bude třeba vyspádovat cca 2 %. Jako krytinu volím dlažbu o tloušťce 40 mm umístěnou na terče. Do budoucna bude terasa přikryta dřevěnou pergolou.

Můj postup je: vybetonovat pasy na které položím dle potřeby ztracené bednění a plotové tvarovky ty vyliju betonem. Tvarovky budou až do výšky dlažby. Volný prostor vysypu sutí kamenivem a štěrkem, který pořádně zhutním vibrační deskou. Kamenivo vyspáduji od domu. Na zhutněný povrch kameniva položím terče a nakonec dlažbu.

Řeším otázku odvodu vody. Napadlo mě použít pod terče geotextilii a na ni položit PVC folii, kterou vodu svedu kanálkem do dešťové kanalizace. Důvodem je odvod vody od domu. Jenom nevím, jak se fólie bude chovat, když nebude položena na tvrdém povrchu (betonu, xps). Toto řešení se mi líbí, jenom ta cena je vysoká. A tak se ptám, má vůbec smysl řešit odvod vody? Nebo vodu nechat vsakovat samovolně? Maximálně použít drenážní trubky? Jak byste to řešili vy?

Předem děkuji za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.