Výběr elektrokotle + podlahovka + trojcestný ventil + termostatDobrý den ,
mám na vás dotaz .
Mám postavený bungalov 100m2 obytná plocha cihla 38cm heluz family+polystyren o tloustce 12cm ve stropě 32cm vaty . Tento dům chci vytápět elektrokotlem a vodní podlahovým topením .
Vybral jsem elektrokotel Protherm Ray 12 KE který bude ohřívat vodu do podlahového topení a také přes trojcestný ventil ohřívat bojler který už mám koupená Dražice 125L.
Plus máme krbovou vložku romotop 8kw s rozvodem vzduchu roura průměr 100mm + ventilátor na druhou stranu domu .
Topenář mě odrazuje od trojcestneho ventilu, že to je blbá volba, ale ja ho mám už 20 let na svém domě a je to fajn kotel dohřeje bojler během chvíle což samotný bojler ne.
A také říká, že když mám tarif D57d (20h levneho proudu) tak , že se nemá zapojovat HDO signál do kotle, že to je zbytečné.Což mě se to nezdá.
+ podlahová trubka 16 pex-al-pex 5tivrsvá
Myslíte si, že je toto dobré řešení nebo by bylo lepší něco pozměnit ? Zatím mám koupený jen bojler.
Měl bych ještě vybrat termostat což vůbec netuším který. Chci aby byl byzdrátový hlavně.
A také typ trojcestného ventilu který by se dal použít.(netuším zda-li ho nemá už v sobě kotel v prospektu jsem se nikde nedočetl.)
Děkuji všem za příspěvky do diskuze tady toto odvětví neni vůbec můj šálek kávy.
Děkuji moc
Honza