Výběr elektrokotle + podlahovka + trojcestný ventil + termostat

HH Honza Honzovič @honza.honzovic před 4 roky07.05.2020 16:55:00
Výběr elektrokotle + podlahovka + trojcestný ventil + termostat

Dobrý den ,

mám na vás dotaz .
Mám postavený bungalov 100m2 obytná plocha cihla 38cm heluz family+polystyren o tloustce 12cm ve stropě 32cm vaty . Tento dům chci vytápět elektrokotlem a vodní podlahovým topením .

Vybral jsem elektrokotel Protherm Ray 12 KE který bude ohřívat vodu do podlahového topení a také přes trojcestný ventil ohřívat bojler který už mám koupená Dražice 125L.

Plus máme krbovou vložku romotop 8kw s rozvodem vzduchu roura průměr 100mm + ventilátor na druhou stranu domu .

Topenář mě odrazuje od trojcestneho ventilu, že to je blbá volba, ale ja ho mám už 20 let na svém domě a je to fajn kotel dohřeje bojler během chvíle což samotný bojler ne.
A také říká, že když mám tarif D57d (20h levneho proudu) tak , že se nemá zapojovat HDO signál do kotle, že to je zbytečné.Což mě se to nezdá.

+ podlahová trubka 16 pex-al-pex 5tivrsvá

Myslíte si, že je toto dobré řešení nebo by bylo lepší něco pozměnit ? Zatím mám koupený jen bojler.
Měl bych ještě vybrat termostat což vůbec netuším který. Chci aby byl byzdrátový hlavně.
A také typ trojcestného ventilu který by se dal použít.(netuším zda-li ho nemá už v sobě kotel v prospektu jsem se nikde nedočetl.)

Děkuji všem za příspěvky do diskuze tady toto odvětví neni vůbec můj šálek kávy.

Děkuji moc

Honza

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

33 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.