Výkvěty okolo sádry

Bedřich Šilar @bedrich.silar před 4 roky08.05.2020 06:41:00
Výkvěty okolo sádry

Dobrý den,

obracím se na místní odborníky s prosbou o radu. Mám problém s výkvěty, které se vytvořily okolo sádry. Tou jsem uchycoval ve zdi nové rozvody vody v PPR.

Myslel jsem si, že by problém mohla způsobit vlhkost, kterou jsem do zdi dostal při sádrování (zeď vždy nejprve navlhčím) ale stejnou sádru jsem (z jiných pytlů) na stejných zdech používal již dříve a bez problémů.

Zdi jsou podřezané (přibližně deset měsíců, takže snad už celkem suché), voda na rozmíchání byla použita pitná a sádroval jsem v teplotě cca. 10°C. V domě se snažím větrat. Na zdech není omítka. Dnes je to přibližně týden a výkvěty se pořád vracejí, i když je oškrábu.

Pokusím se přiložit fotografie.

Bojím se, že jediným řešením bude vybourat stávající sádru a raději použít maltu. Ale v tomto případě hrozí poškození těch nových trubek.

Budu rád za každý postřeh a radu.

Děkuji všem za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.