Dobrý den,
obracím se na místní odborníky s prosbou o radu. Mám problém s výkvěty, které se vytvořily okolo sádry. Tou jsem uchycoval ve zdi nové rozvody vody v PPR.
Myslel jsem si, že by problém mohla způsobit vlhkost, kterou jsem do zdi dostal při sádrování (zeď vždy nejprve navlhčím) ale stejnou sádru jsem (z jiných pytlů) na stejných zdech používal již dříve a bez problémů.
Zdi jsou podřezané (přibližně deset měsíců, takže snad už celkem suché), voda na rozmíchání byla použita pitná a sádroval jsem v teplotě cca. 10°C. V domě se snažím větrat. Na zdech není omítka. Dnes je to přibližně týden a výkvěty se pořád vracejí, i když je oškrábu.
Pokusím se přiložit fotografie.
Bojím se, že jediným řešením bude vybourat stávající sádru a raději použít maltu. Ale v tomto případě hrozí poškození těch nových trubek.
Budu rád za každý postřeh a radu.
Děkuji všem za odpovědi.
2 odpovědi
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení