Zateplení stropu nevytápěné garážeDobrý den,
pořídil jsem si zděnou dvoupodlažní chatu, plánuji celoroční užívání.
Dole se nachází garáž s technickou místností, které jsou nevytápěné a část je umístněna v terénu. Místnosti jsou suché, disponují větracími otvory.
V obývací místnosti je samozřejmě zima od podlahy a tak mě napadlo provést zateplení stropu. K tomu mám několik otázek.
Přemýšlel jsem o materiálu, nabízí se polystyren, klidně grafitový v tlouštce 10cm. Akorát v technické místnosti je bojler kousek pod stropem, zde se vejde max. 5 cm materiálu. Je to malá plocha 1m2.
Co se týče minerální vaty jsou zde možnosti Isover NF 333 nebo Rockwool Stroprock G už s hotovou pohledovou vrstvou.
V případě PIR/PUR desek jde vždy o difuzně uzavřenou konstrukci, takže ty nejspíše nejsou vhodné, protože by pod nimi mohla kondenzovat voda, nemýlím-li se?
Pak mám ale otázku. Zdi i stropy jsou nataženy omítkou. A tady vyvstává otázka jestli je možno lepit materiál na omítku, nebo je nutno omítku obít až na nosný podklad.
Nebo v případě použití polystyrenu je možno toto obejít dokotvením pomocí hmoždinek.
V příštích pár letech, cca 5 let mám v plánu rekonstrukci interiéru, tzn. rozvody elektřiny i ve stropě, jestli to není na škodu.
Předem děkuji za Vaše odpovědi.