Koho pozvat na konzultaci nových kamen do starého bytu?

Rubriky:

LK Luboš Kramár @lubos.kramar před 4 roky11.05.2020 21:06:00
Koho pozvat na konzultaci nových kamen do starého bytu?

Dobrý den,

koupili jsme byt ve starém cihlovém domě. Ve dvou místnostech jsou v rohu komíny a my bychom do jednoho rádi dali krbová kamna. Nevíme vůbec, v jakém stavu komíny jsou a protože byt není nafukovací, nevíme ani, zda teď při rekonstrukci zohledňovat nějaké normy, abychom si ten sen zase nepokazili. Potřeboval bych zavolat někomu, kdo přijde, všechno zkoukne a řekne nám, zda je to v našem případě reálná myšlenka a s jakým prostorem počítat.
Mám hledat kominíka? Kamnaře? Kdo líp zohlední specifiku poptávky a bude mít lepší přehled?

V kostce sem ještě připíšu, o co nám půjde. Není moc možnost si vybírat, co kde bude (byt není nafukovací a už má nějakou dispozici), takže přesně v tom rohu s komínem bude kuchyňská linka. Napadlo nás hned vedle ní dát kamna a kouřovod vést nahoru nad linku a nad linkou do komína. Není to ideální řešení, ale jiný mě nenapadá. Kouřovod by mohl mít ještě spád, aby to líp táhlo, ale pořád je to už docela daleko od komína. Připojuji svoji nádhernou skicu z malování pro představu. Kdyby někdo věděl už takhle od počítače, jak to dokázat, aby to mělo nějakej tah, budu moc vděčnej! V tomhle oboru jsem jako koza ve válce.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.