kombinovaná chladnička občas nechce zapnout

Reklama
TL Tomáš Lis @tomas.lis před 4 roky15.05.2020 22:50:00
kombinovaná chladnička občas nechce zapnout

teplota v chladn. a mražáku vystoupá příliš=občas sama nestartne. V tu chvíli klepnu na držák termostatu a rozběhne se, chlad. i mrazák vyhladí dle nastavení ovladače termostatu (medium+8/-18) a pak vypne. Ale další cyklus už nenaskočí, jen když tuknu do termíku.... Podezříval jsem termostat, tak jsem dal nový, ale ten se chová stejné .....zkraje po výměně spustil 2-3-4 cykly sám, vše vypadalo OK, ale pak už zase jen na "brnknutí" do něj....jde o Whirlpool 9-letá kombinace mražák dole 220/100l, spe. termíku ZAP+4,5C/VYP MIN-16C/MAX-30C (dle nastavení MIN/MAX) chladiva je snad dost (nikde nic vybouleného a výparník, nebo jak se říká té ploše 40x40 uvnitř, která chladí chladničku, namrzá při chlad. cyklu celý a rovnoměrně).
Setkal se s tím někdo? Děkuju moc

souv. poddotaz: U 3-pinového termíku ATEA A13 naměřím v klidu 230V mezi modrým (pozice 3) a hnědým drátem (pozice 4). Ale když termík spustí chlazení, nemůžu naměřit 230V mezi modrým a hnědým, ani mezi modrým a černým drátem (pozice 6)...je to OK? Ale zkoušečkou s tlumivkou svítí všechny piny - jak pin s hnědým tak s modrým drátem, pokud je lednice v klidu; pokud běží, tak opět všechny 3 piny...to jen pro kontrolu , že je po elektrické stránce vše OK.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.