Zdravím,
mám kotel Atmos DC 25 GS v rodinném domě, který má ze 70% litinové radiátory. Nechci kotel dusit, proto přemýšlím nad akumulačními nadržemi. Jsem omezený prostorem, takže to vypadá na dvě 800 l nádrže. V jedné by byl nerezový vyměník na TUV, existují nějaké tabulky jak velký by měl být pro čtyřčlennou rodinu? Druhou bych chtěl bez výměníku. Obě by sloužili v přechodném období pro částečné vytápění. Ještě bych chtěl přes léto nadrżemi příležitostně dohřívat 30 m³ bazén přes bazenový výměník. Topení mám 5 metrů od filtrace bazénů, tak bych se připojil tam, ale musel bych mít přes léto zavřené všechny kohouty u topeních, ale přijde mi zo rozumnější než mít nádrž s výmëníkem a dělat 20 metrů dalších rozvodů. Je moje úvaha správná?
Ještě jsem se díval na zapojení u Atmosu a u Regulusu, každý má styl zapojení trochu jiný, dá se říct které zapojení je lepší?
Zdravim, tu su overene schemy pre zapojenie s AKU nadrzami:…
před 4 roky
Já vím, že 4CV není k AN vhodný. Psal jsem o využití serva a Komextermu ve spojení s klasickým 3CV. Pokud bych chtěl…
před 4 roky
4cv se nepoužívá s AN ani před ani za. Bude to míchat vodu v AN. A k těm 2 funkcím 4cv, když je kotel se správným…
před 4 roky
29 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení