Utěsnění parotěsného prustupu komína

Rubriky:

Reklama
MV Miroslav Vomela @miroslav.vomela před 4 roky28.05.2020 06:07:00
Utěsnění parotěsného prustupu komína

Dobrý den,
mám betonový komín shiedel uni advanced. Pro prostup OSB stropem jsem si koupil sadu pro parotěsný prostup z pěnoskla. Prostup je určen primárně pro cihlové komíny. Dodaný tepelně odolný červený tmel CS 28 (do 260 stupňů) má ale v technickém listě napsáno, že by neměl přijít do kontaktu s betonem atd., protože ho "rozpouští".
Dodavatel prostupu tvrdí, že to klidně můžu na betonový komín dát. Výrobce tmelu tvrdí, že ten tmel naruší povrch betonu a časem se odloupne při drobných dilatacích (teplo-zima). Pro parotěsnou funkci bych rád tomu odloupnutí předešel. Prý na beton optimálně neutrální silikon, ale ten je jen do 120 stupňů.
Neví někdo o jiné variantě lepidla nebo tmelu, který je teplotně odolný pro lepení na komín? Nevím reálně, jakých teplot může reálně plášť komína dosahovat.

Případně bych ještě rád věděl, jaký tmel-pěnu můžu použít do cca 1cm široké spáry mezi komínem a souběžnou přiléhající zdí z dutých cihel, abych přes ten spoj mohl potom dát sádrovou omítku s perlinkou.

Díky předem za jakoukoliv radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.