Jaký materiál zvolit pro hrubou stavbu?

Reklama
AV Antonín Valenta @antonin.valenta před 4 roky29.05.2020 21:22:00
Jaký materiál zvolit pro hrubou stavbu?

Dobrý den,
plánuji stavbu rodinného domu a zvažuji jaký materiál použít. Stavbu budu provádět svépomocí. Jde mi tedy o jednoduchost a také o cenu. Díval jsem se na různé materiály a zaujaly mě skořepinové betonové tvárnice. Zaujala mě jak nízká cena, ale také jednoduchost stavby. Také nevím zda bych zvolil vnitřní zateplení, či vnější. Na vnitřním zateplení se mi líbí jednoduchá montáž desek sádrokartonu spolu s polystyrenem, kde bych tím pádem nemusel řešit vnitřní hrubé omítky. Taky se mi líbí jednoduchost instalací vody a elektřiny. Když jsem se díval na ceny tak oproti např. HELUZ cihlám, které vycházejí okolo 800 Kč na m2 a skořepinové betonové tvárnice vychází asi na 400-500 Kč na m2, kde bych za m2 vnitřní izolace utratil cca 250 Kč za m2. Ale stejně pokud bych stavil z cihel utratil bych dalších asi 150 Kč/ m2 utratil za venkovní izolaci+ hrubé omítky (ty nevím kolik vycházejí). S tím, že bych si veškerou práci provedl sám s pomocí známých a rodiny. Při cihlách bych si asi na hrubou omítku sám netroufl a pokud ano bylo by to mnohem více časově náročné.
Měl bych otázku jestli zde má někdo se skořepino betonovými tvárnicemi nějaké zkušenosti a jestli by je případně doporučil? Anebo jaký jiný materiál by jste mi doporučili?
Děkuji za odpovědi

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

21 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.