Problém s kotlem po přechodu do letního režimu

Reklama
FG Flash Gordon @flash.gordon před 4 roky01.06.2020 21:10:00
Problém s kotlem po přechodu do letního režimu

Mám kotel Junkers 14 kW (Cerapur smart) v kombinaci s ET regulací CW400. Zarazilo mě v posledních dnech, že přestože jsem na kotli kolečkem vypnul vytápění a přešel do režimu léto (dle návodu), občas jsem slyšel čerpadlo, a když jsem během tohoto byl kotel zkontrolovat, bylo vidět, že se spustí ventilátor, někdy se i pokusí zapálit (bylo slyšet zapalování) a hned se zase vypnul... Tohle se několikrát opakovalo a pak byl z ničeho nic klid. Včera jsem si všiml, že když je tento problém, blbne i regulace viz video: https://www.youtube.com/watch?v=CygMhnje…

Evidentně to tedy vypadá, že přestože na kotli je kolečkem topení vypnuté, kotel si občas neustále přepíná mezi režimem vynutého a aktivního vytápění. Včera jsem vše restartoval, ale nepomohlo to, pak jsem to vyřešil tvrdým nastavením letního režimu v CW400. Dnes jsem to zkusil nastavit zpět tak, jako včera a vše funguje správně. Jsem zvědavý, jak dlouho mu to vydrží... Kde hledat chybu? Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.