Nová vrtaná studna - lehký zákal vody

Reklama
JB Josef Beekeeper @josef.beekeeper před 4 roky02.06.2020 07:43:00
Nová vrtaná studna - lehký zákal vody

Zdravím, mam na Vás takový nejednoduchý dotaz ohledně čištění čerstvého, nového vrtu. Hloubka 30m, vrtaný 230, pažení na 200 a pak vrtaný cca 190 s vnitřním pažením 125mm. Jíly, spraše, opuka, skála. Obsyp drobný praný kačírek.... Vydatnost cca 16l/min (víc se zatím nezkoušelo). Jaký zvolit přesně postup na čištění. Už nám sice voda neteče alá bílá káva, ale stále není voda úplně čistá, průzračná. Firma, co nám to vrtala, tvrdí stále čerpat. Trošku s tím mám v hlavě problém, kdy jsme museli do teď poměrně dost šetřit vodou....a teď jen tak zbůhdarma vypouštět...Hm hmmm. No nic, musí se. Každopádně je lepší čerpat malé dávky a delší dobu (např 5l/min), nebo najednou plným průtokem natočit třeba 200l sud a pak chvíli posečkat? Mám strach, abych si vrt nezničil nějakým takovým rabováním. Jen doplním čerpadlo je Uniqua T80-36 a cca 0,5m nade dnem.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.