Ústřední topení

Reklama
VH Vojtech Havelka @vojtech.havelka před 4 roky06.06.2020 09:40:00
Ústřední topení

Dobrý den. Budeme kupovat starší RD, kde budu provádět svépomocnou rekonstrukci. Vzhledem k náročnosti a ceně topení z mědi jsem začal hledat alternativu a zalíbily se mi PEX AL PEX rozvody pomocí rozdělovače. Dům je patrový, topení by byly zhruba rozmíštěné viz foto. Veškéré výkony vypočítané již mám. Pro vytápění by byl použit výhradně plynový kotel. Co však nemůžu pořádně dohledat je fakt, jak to udělat s rozdělovači. U kotle by bylo samosebou oběhové čerpadlo. Každé patro by mělo zvlášť rozdělovač. Je nutné mít na každé patro ještě zvlášť čerpadlo v rozdělovači, nebo by stačilo pouze to u kotle (i kdyby se dalo nějaké silnější). Dále jak je to s okruhy? Na jeden okruh může být napojen pouze jeden radiátor, nebo můžou být i 2 za sebou? (idea taková, že 2 radiátory v obýváku by byly společně, ložnice + kuchyň, předsíň + chodba...). Kotel bude umíštěn ve vodárně, rozdělovače na chodbě v 1 a 2 NP.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.