Odvlhčení místnosti pod úrovní terénu

Rubriky:

Reklama
MH Michal Horák @michal.horak766 před 4 roky11.06.2020 08:50:00
Odvlhčení místnosti pod úrovní terénu

Zdravím všechny,
potřeboval bych poradit, jak byste řešili vlhkost ve starém domě.
Jedná se o místnost, která je ze strany okna cca 1m pod urovní zeminy. Zvenku se hydroizolace dělat nemůže. Pročetl jsem toho hodně, ale nikde jsem pořádně nenašel, jak se zbavit vzlínajicí vlhkosti z vnitřní strany. Dům nejspíš nemá žádnou hydroizolaci.
V obrázku je to snad trochu pochopitelné. Tam kde je okno je od vnitřní podlahy cca 1m k oknu a z venku je ke spodní hraně okna zemina. Takže 1m v zemi. Z dalších stran jsou schody, prádelna a přilepený sousední dům. Prostě ze všech stran docela vlhko. Snad jsem to popsal nějak pochopitelně a existuje vůbec nějaké přijatelné řešení. Měla by z toho být regulérní obytná místnost.
Asi to je blbost, ale je možné použít nějakou tekutou hydroizolaci ve více vrstvách na zdi i podlahu? Nebude potom stejně nějak bobtnat a omítka se zkazí? Když bych natřel zdi a podlahu až ke stropu tekutou lepenkou, nemůže se stát, že mi vlhkost vyběhne až do 1 patra? Nyní vlhkost končí max. metr nad zeminou, tzn. max 2m v místnosti. Nejhorší je to logicky na straně okna, ostatní stěny na tom jsou lépe.

Předem díky moc:-)
Michal

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.