SÚ, kolaudace

Reklama
MN marketa nova @marketa.nova před 4 roky11.06.2020 11:09:00
SÚ, kolaudace

DObrý den, doufám že to bude stručné a pochopitelné...

Firma RD umístila "omylem" o 40 cm "jinde". (to už nechci řešit). soused na to přišel, nahlásil nás, myjsme to u kontroly zjistili, zaplatili jsme fianční pokutu, SÚ to vyhodnotil jako zanedbatelné k terénu, neposouzel ani vzdálenost sousedicího domu, protože vlastně sousedíme s parkovištěm.

Soused se ale s tímto rozhodnutím nesmířil. Šli jsme mu se omluvit, že to nebyla naše chyba, a že bychom chtěli něco na omluvu mu nabídnout. Vypadalo to že se domluvíme že snížime přístřešek pro auto. Akorát soused začal takové body na nás vytahovat - požadavek na celou dokumentaci znova, finančí odměnu, nárys parkoviště vzhledem k jeho plotu, bod 0 chtěl nějaký, to nikdo nechápal.. a tak k dohodě nedošlo)

My jsme stavěli dál podle projektu. RD máme dokončené. Ted stavíme přístřešek.
Soused si asi vzpomněl že ho chtěl snížit a tak pořád psal nějaké stážnosti na SÚ. SÚ se ho chce asi zbavit a tak jsme byli požádaní abychom se dostavili na SÚ. Tam nám bylo sděleno že byhcom měli snížit přístřešek z 3,8m na 2,5 podle sousedova přání. Vůbec je nezajímalo že se tohle mohlo řešit v prosinci, kdy nebyly hotové patky ani nakoupené dřevo na přístřešek podle projektové dokumentace.
Bylo nám sděleno že pokud nesplníme požadavek souseda, at čekáme kontrolu z kraje, následné nezkolaudování (přitom už není kolaudace domu do 150 m2), popřípadě zpětné zrušení kolaudace na poděnt souseda a soudní tahanice.

Co byste radili udělat?
Se sousedem chceme mít klid.. ale snížení přístřešku nám nezaručí, že soused i tak nepošle rozhodnutí o špatném umístění RD na kraj a že nedojde k soudu..

děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

10 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.