Dřevěná poodlaha pod zahradní altán

Rubriky:

Reklama
AN Antonín Novák @antonin.novak824 před 4 roky23.06.2020 12:56:00
Dřevěná poodlaha pod zahradní altán

Zdravím,

plánuji postavit tento zahradní altán
https://altany-vysinka.cz/altan-superior
Bude to stát ve svahu, takže mi přijde nejjednodušší a nejrychlejší postavit to na zemní vruty a udělat dřevěnou podlahu.

Trochu tápu v tom jak to dimenzovat, jak silné trámy nebo hranoly musím použít, jak daleko od sebe musí být a v jakých vzdálenostech musí být podepřeny, kolik dalších vrutů kromě těch pod stojky altánu budu potřebovat k podepření podlahy. Předpokládám, že je potřeba dát větší hranoly, přes ně křížem tenší a navrch prkna.

Už sme něco podobného dělali pod nářaďový domek 3x3m. Použili sme 9 vrutů po 3 ve 3 řadách, na ně 3 třímetrové trámky 10x10, přes to křížem 9 ks hranolků 4x6 cm a navrch prkna 20mm. Parkuje tam Babetta, čtvrtunová sekačka, míchačka, štěpkovač a podlaha drží pevně, takže řešit podobně podlahu do altánu, kde bude stůl, židle, gril a pár lidí mi přijde předimenzované.

Prosím tedy o radu kolik si mohu dovolit ubrat nebo nějaké tipy jak to chytře zkonstruovat s minimem podpůrných bodů a materiálu.

Taky váhám jestli udělat nejdřív podlahu a na ní altán nebo jestli postavit altán rovnou na vruty a podlahu připevnit ke stojkám altánu.

Díky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.