vrtaná studna v blízkosti

Reklama
FV Frank Valik @frank.valik před 4 roky30.06.2020 17:43:00
vrtaná studna v blízkosti

Máme plně schválenou a zkolaudovanou vrtanou studnu, taktéž soused asi 50m od studny naší. Studny jsme vrtali v době a jen proto, že nám MÚ nebyl schopen vodu k našim domům přivést, byly jen tříleté sliby. Nyní vedle staví další soused, který sedává v městské radě, obecní voda byla konečně přivedena těsně i k jeho domu, on si ale vymyslel, že si přesto vyvrtá i další studnu, která ale již nemá smysl, neboť voda obecní mu skoro protéká domem. Znamená to, že v trojúhelníku o stranách cca 50m by byly 3 vrtané studny a to by soused z třetí studny chtěl i napouštět bazén. Naše 3 místa jsou ve svahu cca 30%, soused by nás navíc o 10m "podvrtal" a jeho studna by byla tak jako tak ze všech tří studní jasně nejvýše. Podali s druhým sousedem 2x námitku, ale úřad třetímu sousedovi přesto další studnu znovu povolil. Nevzal v úvahu naše informace, že v místě není dostatek vody, že jsme již před 1 a 2 roky vodu řešili úpravou studny, že nyní je další studna zbytečným riskantním krokem, protože obecní voda už je dotažena až k jeho domu. Třetímu sousedovi úřad "určil", že musí poměrně složitě vrt "zajišťovat" a uložil mu odběr vody v poměrně nízkém množství, při kterém by pak bazén napouštěl asi měsíc... Úřad neurčil, jak by odběr vody soused evidoval, měřil, tedy žádné "úkoly", takže kdyby byl předpokládaný odběr vody z našich současných studní narušen, či zmařen, my dva "původní" sousedé nemáme možnost obrany, soused nás navíc za tímto účelem ani nemusí pustit na jeho pozemek. Dva různé hydrogeologické posudky mluví podobně, tedy že problém s původními studnami vzniknout nemusí, ale spíše může. Nikdo nás neslyší, holt soused sedává na schůzích města a asi je jinak "zapsán". Poradí někdo jak se bránit?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.