Konstrukce pro dětské houpačky - nosnost

Reklama
IF Ivana Figurová @ivana.figurova před 3 roky06.07.2020 21:50:00
Konstrukce pro dětské houpačky - nosnost

Dobrý den,
Prosím o radu, jak široké hranoly a z jakého dřeva by měly být použity při stavbě konstrukce pro houpačky atd pro děti a dospělé. Jak by měly být ukotveny do země, jak hluboko beton, měly by mít boční vzpěry nebo stačí bez nich?
Představovala bych si to nějak tak, jak je na foto. Dvě stojny na krajích a horní hranol, výška cca 2,3m a délka 6m. Chtěla bych do horního hranolu navrtat oka, na které by se dle potřeby zavěsily houpačky, žebříky, lana, hrazda pro manžela, hojdavak atd. Na kraj zvažuji lanový žebřík a do bočních hranolů možná navrtat oka na lana, po kterých by se dalo chodit a nad hlavou držet. Máme 3 neposedné děti, které milují lezení, zahrada je ale malá a nechci tvořit velkou konstrukci. Také mám v plánu za hranol nahoře zahaknout sluneční plachtu, která by na druhé straně byla zahaknuta o betonovou stříšku, která je nad terasou. Je tu ale dost větrno. Jak by měla být konstrukce dimenzována? Bojím se, aby nespadla a aby držela, když se bude více lidí houpat jedním směrem.
Děkuji moc.

P. S. Je to vůbec reálné? 6m délka bez toho, aby byla uprostřed vzpěra? Díky moc

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.