Tesařík krovový

Rubriky:

Reklama
VH Vladislav Hejda @vladislav.hejda před 4 roky08.07.2020 01:06:00
Tesařík krovový

Zdravím,
již cca dva týdny ve své roubence po večerech slyším z jednoho místa na stropě slabý zvuk, který zní jako chroustání. Googlil jsem, a zjistil, že zvuk přesně odpovídá na tesaříka krovového. Vypáčil jsem tedy stropní palubky, jenže nic jsem tam nenašel. Ani chodbičky pod dřevem, ani malé piliny, které by měl tesařík produkovat. Dokonce mi přijde, že mu ani moc nevadí hluk. Jen to chroustání slyším večer co večer. Je zde trám a na něm leží podkrovní podlaha, jak je vidět na obrázku. Napadá mě tedy, že je napadaná vrchní strana rámu, kamž se nedostanu. Malá škvíra tam ale je.

Napadá někoho nějaká možnost, jak bych si přítomnost tohoto škůdce mohl skutečně ověřit? Případně existuje nějaký prostředek, který bych mohl svépomocí do škvíry nastříkat a pokusit se ho zahubit?

Díky za rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.