Terasa-spád, vrstvy

Reklama
TK Tomáš Kolda @tomas.kolda před 3 roky08.07.2020 14:21:00
Terasa-spád, vrstvy

Dobrý den, mám dotaz ohledně spádování terasy. Terasu máme nahrubo nachystanou. Terasa je zastřešená a ze dvou stran vystavená vnějším vlivům, takže když hodně prší, dostane se tam i voda. Momentálně se skládá z PZD desek a betonu. K balkonovým dveřím mám od poslední vrstvy betonu momentálně cca 150 mm. Nášlapná vrstva mají být desky sibiřského modřínu v tloušťce 27 mm, které přijdou na trámkový rošt o tloušťce 45 mm. Dohromady to je 72 mm. Zbývá mi 78 mm na spádový beton a hydroizolaci. Jako hydroizolaci bych volil tekutou lepenku Den Braven.
A zde přichází konečně dotaz, zda je možné udělat spádový beton z počátečních cca 78-75 mm na nějakých 36-30 mm? a jaký beton nebo potěr by to měl být? Spád cca 1 cm na 1 m. Rozměry terasy jsou 5400x3400 mm.
Samozřejmě se chystám pořádně napenetrovat podkladní beton před pokládkou spádového.
A ještě jeden dotaz, zda pokládat trámkový rošt přímo na hydroizolaci nebo je lepší dokoupit nějaké terče nebo podložky, na které trámky pokládat?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.