Drenáž pod podlahou sklepa

Rubriky:

Reklama
JV Jan Válek @jan.valek448 před 4 roky09.07.2020 08:52:00
Drenáž pod podlahou sklepa

Dobrý den,
Chtěl bych poprosit o radu ohledně drenáže pod podlahou sklepa.
Rekonstruujeme starší dům cca ze 60.let,který je částečně podsklepený. Podlaha byla ve sklepě sice betonová, ale už lety značně poznamenána, tak padlo rozhodnutí o podlaze nové. Dosavadní podlaha se skladala z vrstvy velkých kamenů vydkladaných na rostlý jíl, zasyp ze šterkopísku a betonového potěru. Je zde i jakási drenáž s odvodem pod zakladem pravděpodobně do trativodu. Po odstranění vrstev až na jíl se zde misty vytváří jezírka vody a je zde hodně mokro. Úroveň jílu je nyni v rovině se spodní hranou základů.
Chtěl bych zde udělat pořádnou funkční drenáž a hydroizolaci, protože sklep bude sloužit jako technická místnost.
Můj dotaz zní, jakou skladbu drenáže a podlahy zvolit?
Můj nápad je takový:
Kolem zdí a středem místnosti udělat cca 15cm hluboký výkop, na celou plochu podlahy položit geotextilii, do vykopu uložit 8-16 kamenivo, ve spádu položit drenážní trubky a u výtoku a v nejvyšším bodě umistit šachty kvůli čištění. Trubky obsypat 8-16 kamenivem, zbytek dosypat 16-32 kamenivem do potřebné výšky, zavibrovat, na to hrubý beton s kari sítí, udělat vanu z lepenky a potěr.
Přikládám pro přehlednost nákres a budu rád za každou radu, zkušenost nebo připomínku.
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.