Řešení topení - uhelný kotel, více okruhů, ev. elektrokotelPotřeboval bych radu, mám doma Ekoefekt 24 s 4cestným ventilem, na sekundáru jedno čerpadlo. Kvůli další regulaci okruhů to potřebuju rozdělit, tedy plán je viz náčrtek níže - tedy čerpadlo na primáru a na rozdělovači sekundárů tři čerpadla (počítám že bych je spínal/vypínal samostatně regulací podle potřeby). Nuže:
a) budou-li za rozdělovačem 3 čerpadla, je tam potřeba ještě jedno na sekundáru hned za 4cesťákem (to červené s otazníkem?) Nebo to je tam navíc?
b) jak do systému zařadit elektrokotel - tak jak to tam mám, tedy na zpátečce sekundáru s tím, že v případě topení na elektro se uzavře 4cesťák a bude se topit jen sekundár? Nebo je nějaké lepší řešení
c) rozdělovač/sběrač - doporučíte nějaké finančně únosné řešení? To co jsem našel na eshopech jsou dvě krabice a stojí to 8 tisíc
d) kdybych k takovéhle instalaci chtěl v budoucnu přidat ještě kotel na dřevo (samostatný) na takové to podzimní přitopení, kam a jak ho zapojit? Eventuálně i s nějakým zásobníkem?
Díky, beru slovní popis i vobrázky, jak je komu libo ;-)