Studna a chlazení / plastové zkruže

Reklama
BV Barbora Vincz @barbora.vincz před 3 roky30.07.2020 21:50:00
Studna a chlazení / plastové zkruže

Dobry den, potřebuji poradit rozumné argumenty, proč tyto dvě věci nedělat...

1. Žijeme v rodiném domě mých rodičů, oni žijí v domě vedle, a můj otec si vymyslel “chlazení” /sklepa kde jsou uloženy brambory. Asi takto....půl urovně sklepa se nachází nad urovni terénu, v domě žiji celý život, v minulosti jsme při záplavách bojovaly se spodní vodou, teď už je to jen dost vlhký sklep a plíseň na zdích, to samé se stává v prvním patře, pri nepravidelném odvětrávání. No a táta si vymyslel, prokapat rouru ze studny do sklípku na zeleninu, zakopanou v zemi a pomocí nějakého větráčku nahánět “chládwk” ze studny do sklepa. My s tím s manželem nesouhlasíme, nejen že budememuset rozkopat naši tříletou práci na trávníku a okrasné zahradě (to je na tom všem to nejmenší) ale máme velké obavy s dalsí vlkosti, která do domu půjde. (Ve sklepě není ani v horku teplo). Máte s tím někdo zkušenost? Napadají vás krom vlkosti i jiné argumenty, proč to nedělat??

2. Studna dělaná z plastových zkruží... v budoucnu máme v plánu kopat studnu na jiné zahradě a je v plánu tam použít plastové zkruže (hloubka 8-10metrů). Hledala jsem v různých diskuzích a všude plastové zkruže lidem vymlouvají- špatné odvětrávání- tvoří se plísně, studna se musí často čistit. Protože na zahradě nejsou přípojky, bude voda například i na umytí rukou, možná i napuštění bazénku pro děti. Jsou u plastových zkruží nějaká pozitiva, nebo nemá cenu se o plastový materiál ani zajímat.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.