Oprava plotu

Reklama
VK Vojtěch Kulvait @vojtech.kulvait před 3 roky30.07.2020 23:19:00
Oprava plotu

Dobrý den,
řeším plot na chatě, 27 dlouhý, po vrstevnici kolmo na svah. Řešený pletivem 160cm a sloupky 170cm. Paní do něj vjela, dva sloupky zlomila a dva nahla.

Nejjednodušší je asi vybetonovat nové sloupky a natáhnout nové pletivo. Řeším ale, že chci nějakou minimální podezdívku proti prasatům a abych při sekání trávy nesekal do pletiva.

Řešil bych podhrabovou deskou, ale znamenalo by to přebetonovat všechny sloupky, protože nemají rozestup na délku desky.

No tak mě napadlo použít jednu řadu tvárnic ztraceného bednění 10x25x50 usazenou do mělké vrstvy štěrku 15-20cm. Nechce se mi dělat základ, kvůli 20cm podezdívky. Pokud to tak udělám, můžu tu jednu řadu tvárnic propojit zámky a udělat z ní monolit, ze kterého budou čouhat sloupky? Nebo to mám dát jen mezi jednotlivými sloupky? Nebo stačí nějaká diletační spára každých řekněme 5m?

Ještě jsem se chtěl zeptat jak řešit, že pokud vykopu původní sloupek i s betonem, tak mi vznikne obrovská díra pro betonáž nového sloupku. Musím jí v celém objemu zalít betonem?

Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.