uchycení regálu mezi stěny

Reklama
JK Jirka Kadlec @jirka.kadlec před 3 roky04.08.2020 10:18:00
uchycení regálu mezi stěny

Zdravím. Chtěl bych poprosit o konzultaci.

Potřebuji umístit regál (polici) mezi dvě stěny. Levá je z dutých cihel, 30 cm široká, pravá je z dutých cihel, 15 cm široká, zadní je z dutých cihel, 30 cm široká. Mezi stěnami je 200 cm, police bude mít rozměr 200 x 70 cm. Strop je ve výšce 255 cm, je z železobetonových panelů. Police bude 100 cm pod stropem. Pod policí bude pohovka a příležitostné spaní, nemůže tam být tedy žádná podpěra. Na polici budou knihy a další věci, zatížení cca 180 kg.

Jak nejlépe vymyslet uchycení a materiály?

1) Police z MDF 18mm nebo silnějšího. Nebo je nějaký lepší materiál?
2) Uchycení do dvou stěn nebo i do třetí (zadní), hranoly pod desku nebo jiné řešení?
3) Jak řešit prohnutí desky pod zátěží? Dvě (tři) strany na hranolech, ostatní položené na 200 cm jackel? Nebo udělat "rošt" z jackelů a na něj desku položit?
4) Kotvit regál na jednom nebo více místech do stropu? Závitová tyč uchycená do stropu přes chemickou kotvu nebo hmoždinku?

Díky za postřehy a rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.