Pokládka betonové dlažby / spárování

Reklama
LM Luděk Maroušek @ludek.marousek před 3 roky07.08.2020 12:15:00
Pokládka betonové dlažby / spárování

Dobrý den,
měl bych na vás prosím dotaz ohledně pokládky betonové dlažby (BEST Belisima, klasický povrch žádný UV, lesk apod.) na venkovní schodiště.

Viz fotka, jde o malé schodiště, kde v každá schodnici vznikla prakticky "vana" bez možného odtoku vody. Z toho důvodu uvažuji tak, že bude lepší nepokládat dlažbu klasicky do štěrku, ale do betonu, aby se pod dlažbou voda ve štěrku nedržela a v zimě ji nezvedal mráz, ale aby z dlažby stekla po povrchu.

Měl bych v této souvislosti dva dotazy:

1. Je to v zásadě dobrý nápad, nebo je to hloupost?

2. Jak dlažbu vyspárovat? Předpokládám, že klasický křemičitý písek je porézní a voda se pod dlažbu dostane. Nedala by se použít nějaká spárovačka? Např. na spárování kamenné dlažby - nasucho vmést do spár a mlžit vodou? Nezadělá se tím ale dlažba? Případně mě napadlo aplikátorem chemické kotvy vtlačit tuto maltu a spáru zahladit.

Díky moc za jakoukoliv radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.