Ocelový nosník pod štítovou zeď.

Reklama
Ocelový nosník pod štítovou zeď.

Dobrý den.
Mohl by mě prosím někdo poradit, jaký zvolit ocelový nosník pro vynesení nové štítové zdi půdní vestavby?
Máme se ženou starší RD v řadové zástavbě se společnou štítovou zdí z obou stran domu. Plánujeme půdní vestavbu a potřebuji řešit na co vystavět v těchto místech věnec? Zdít od patky novou zeď nepřipadá v úvahu, základy stavajících zdí jsou kvalitní betonové, bohužel provázanost některých zdí se neřešila s tím, jak se postupně přistavovalo a proto jsem zvolil variantu pomocných železobetonových patek a ocelových sloupků. Podlaha bude též z ocelového rastru vynesena do nového věnce. Potřebuji poradit, jaký profil mi dokáže nést váhu zdi(cca3t) a lehké pultové střechy (sklon 6,4°), sněhová oblast I.
Děkuju za radu.
Nosník plánuji zalít do věnce a vytvořit tak monolitický prvek s podlahovým průvlakem ze svařence 2xU100(kastl).

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.