NOFROST a kolísání teplotTechnologie NOFROST v lednicích/mrazácích je celkem obecně známá, ale nikde jsem nenašel diskusi nad problematikou stability teplot. Pokud dám kontrolní teploměr do klasického mrazáku, tak mi drží teplotu +-1 stupeň. Pokud ho ovšem dám do nofrost mrazáku nastaveného na -18, tak naměřím rozptyl -10 až -22st. Že přemražuje mi nevadí, ale ty vysoké teploty byť jsou přechodné musí ovlivňovat skladovatelnost potravin (nehledě na to, že např. nanuky jsou permanentně poměrně měkké). Jak mi bylo vysvětleno není to chyba ale vlastnost (jako spotřebitel mám ale představu že nastavená teplota -18C při zavřených dvířkách a nevložení nových potravin ke zmražení znamená, že v daném prostoru je min -18st C resp. že zvýšení teplot potřebných pro nofrost technologii je tak krátké že neovlivní teplotu potravin).
Co s tím? To abych se u dalších spotřebiču vrátil ke klasice :-(