NOFROST a kolísání teplot

Reklama
JN Jan Novák @jan.novak351 před 3 roky19.08.2020 17:28:00
NOFROST a kolísání teplot

Technologie NOFROST v lednicích/mrazácích je celkem obecně známá, ale nikde jsem nenašel diskusi nad problematikou stability teplot. Pokud dám kontrolní teploměr do klasického mrazáku, tak mi drží teplotu +-1 stupeň. Pokud ho ovšem dám do nofrost mrazáku nastaveného na -18, tak naměřím rozptyl -10 až -22st. Že přemražuje mi nevadí, ale ty vysoké teploty byť jsou přechodné musí ovlivňovat skladovatelnost potravin (nehledě na to, že např. nanuky jsou permanentně poměrně měkké). Jak mi bylo vysvětleno není to chyba ale vlastnost (jako spotřebitel mám ale představu že nastavená teplota -18C při zavřených dvířkách a nevložení nových potravin ke zmražení znamená, že v daném prostoru je min -18st C resp. že zvýšení teplot potřebných pro nofrost technologii je tak krátké že neovlivní teplotu potravin).
Co s tím? To abych se u dalších spotřebiču vrátil ke klasice :-(

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.