Chvění podlahy na trámovém stropě - kde sehnat statika

Reklama
MT Petr Novák @petr.nov86 před 3 roky23.08.2020 18:13:00
Chvění podlahy na trámovém stropě - kde sehnat statika

Dobrý den,

od jara řeším ve svém bytě nadměrné chvění podlahy při běžné chůzi. Jedná se o činžovní dům z roku 1932 s trámovými stropy. Při běžné chůzi se chvějí předměty na stole a navíc podlaha se chvěje i přenosem vibrací z patra nade mnou. Pokud v určitých místech nade mnou někdo ze sousedů dupe, chvějí se předměty na stole též. Dům se nachází v bezprostřední blízkosti železnice, při průjezdu nákladních vlaků se podlahy chvějí v celém domě.

Problém jsem řešil s inspektorem z Nemopasu. Dle jeho názoru podlaha určitě v pořádku není, navrhl provedení sond trámů, případný mykologický rozbor. Zároveň dodal možné příčiny - jeden trám leží v blízkosti balkonových dveří, do kterých mohlo v minulosti zatékat. Přenos vibrací z vrchního patra se děje zřejmě přes mezipokojovou příčku, která leží na trámu a v patře nade mnou již není (zde je vybudovaná půdní vestavba). Z fotografií z rekonstrukce, po níž jsem byt zakoupil, je v této příčce patrná rozsáhlá prasklina.

Ze stavebního úřadu jsem získal historickou PD. Záznam o zásahu do trámů existuje jen z půdní vestavby - patro nade mnou - kde při výstavbě zjistili uhnilá zhlaví trámů. Celá skladba podlahy v mém bytě není známá - je zde plovoucí podlaha a pod ní OSB desky a dále se neví.

Vzhledem k tomu, že se mnou z Nemopasu už 2 měsíce nekomunikují, pustil jsem se do hledání statika sám. Bohužel zatím neúspěšně. Nemáte prosím tip, koho s takovým problémem oslovit? Byt se nachází na Praze 7 v Holešovicích.

Děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.