Regulace saunových kamen

Reklama
MT Milan ToJeJedno @milan.tojejedno před 3 roky28.08.2020 13:23:00
Regulace saunových kamen

Dobrý den,
nevím, jestli jsem ve správné skupině, ale snad admin případně přesune.
Budu budovat saunu. Kamna budou 9kW na 380 (400). Byl jsem prodejcem poučen, že pokud bude vyžadována vyšší teplota, je nutné, aby kamna měla externí řídící jednotku, protože ta s integrovanou řídící jednotkou dokážou díky tepelné pojistce vytopit max na 80st. (údajně z důvodu integrovaného čidla, které je ovlivněno teplotou kamen a ne skutečnou teplotou vzduchu).
Co jsem se ale díval, tak cena řídících jednotek je stejná jako samotných kamen a mají funkce, které nevyžuduju (světlo, hudba, větrání atd).
Napadlo mě je nahradit průmyslovým termostatem, které jsou taky na teplotu do 120st a stojí zlomek ceny.
Nevyznám se ale v zapojení a jestli je to vhodné řešení.
Pochopil jsem, že je tam relé, které sepne/vypne podle teploty vzduchu čidla, ale nevím, jestli toto relé dokáže ovládat i ty kamna.
Předpokládám, že by to vlastně fungovalo jako automatický hlídač maximální teploty, do té doby by kamna fungovalo naplno, pak se vypnou. Netuším ale, jestli je ty řídící jednotky dokažou teplotu regulovat plynule a ne skokově (zapnout/vypnout).
Nikde se mi nepodařilo najít, že by to takto někde řešil.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.