Kamna a Blower Door test

Rubriky:

Reklama
VH Vladislav Hrdina @vladislav.hrdina před 3 roky28.08.2020 19:04:00
Kamna a Blower Door test

Dobrý den,
plánujeme do patrového RD pořídit si kamna a zároveň žádat o dotaci Nová Zelená Úsporám. Podmínkou je projít Blower Door testem.

Projektant mě varoval, že abychom prošli testem, budou tomu muset být uzpůsobená jak ta kamna, tak i kouřovod a přívod vzduchu.

Krbaři od kterých jsem si vybral konkrétní typ kamen mi řekli že tyhle tím testem neprojdou a budu pořebovat speciální kamna které mají certifikovanou těsnost. Zároveň řekli, ze ten kouřovod a přívod vzduchu dělají dělaji těsný jako standard, takže nic extra potřeba nebude.

A nakonec, človek co provádí tyto testy řekl, že by to problém neměl být vůbec, že pokud bude správně utěsněný kouřovod a přívod vzduchu, což by tedy bylo, tak by mělo být vše v pořádku bez ohledu na typ kamen.

Kamen s certifikovanou těsností je na trhu poskromnu co jsem koukal a moc velíký výběr není. Kromě vyšší ceny nám nevyhovuje ani vzhled.

Máte s tímto někdo zkušenosti?

Předem díky za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.