Podlaha v patře z OSB desek

Reklama
RE Radomil Erban @radomil.erban před 3 roky30.08.2020 07:51:00
Podlaha v patře z OSB desek

Řeším podlahu v patře. Stropní trámy 20x20 cm jsou mezi sebou vzdáleny cca 70-80 cm (jedná se o volný prostor mezi trámy, ne středy trámů). Protože v patře je nízký strop a nemůžu na trámy zhotovit rošt (bojuju výškově s každým centimetrem), chtěl bych přímo na trámy položit OSB desky o síle 3 cm přišroubované na trámy a v perodrážkách slepené. Šířka podlahy v místnosti je 5 metrů,takže by mě krásně vyšly dvě OSB desky za sebou, bez řezání. Ostatní desky by pak byly položeny vedle sebe. Spoje všech desek položených za sebou by pak vyšly v ledné linii a byly by podloženy jedním příložným podélným trámem, na který by se v místě spojů přišroubovaly. Na diskuzích jsem nikde podobnou variantu s jednou silnou deskou neobjevil,vždy se jednalo o dvě křížem sešroubované slabší OSB desky. Do této varianty se mi nechce, původní podlaha byla z prkem tl. 3 cm a žádný problém s průhybem nebyl. Prosím o radu a názor zkušené praktiky. Předem děkuji za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.