Vyhledávání
Naše další weby
Dobrý den všem, přišel jsem si pro radu,
Při výměně oken jsem měl možnost nahlédnout do konstrukce obvodového zdiva našeho domku.
Nyní bych chtěl udělat novou fasádu s dodatečným zateplením, třeba 10 cm polystyrenu, ale nerad bych posunul rosným boty někam do konstrukce.
Složení obvodové stěny je následující
1) tuplovaný sdk
2) 6 cm vata
3) okálová deska (cementová deska, 6 cm vata, cementová deska, je to spojené dřevěnou konstrukcí)
4) 3 cm polystyren
5) nějaká zvláštní papírová výztuha s měděnými drátky
6) 4 cm fasády (je to normální?)
Na poslední fotce je vidět Západní strana domu, fasáda je hodně hrubý břizolit. Chtěl bych tam dát něco hladkého aby se to nezanášelo a současně bych tam klidně přidal nějaký polystyren. Mohu to udělat? Bojím se abych neposunul rosný bod někam do konstrukce.
Děkuji moc za rady ;-)
Jan Vaniš
Dobrý den, moc děkuji za váš příspěvěk s praktickou zkušeností. Jestli se do toho dám tak demontuju vnější…
před více než rokem
Hezký den, řeším teď také zateplení okalu klasickou metodou polystyren+omítka. Před 20 lety jsme dělali odvětrávanou…
před více než rokem
Dobrý den, budu moc rád když se mi vyjádříte k dříve řešenému tématu. Mám detailní fotku skladby okálu a konečně řeším…
před více než rokem
9 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení