Dobrý den všem, přišel jsem si pro radu,
Při výměně oken jsem měl možnost nahlédnout do konstrukce obvodového zdiva našeho domku.
Nyní bych chtěl udělat novou fasádu s dodatečným zateplením, třeba 10 cm polystyrenu, ale nerad bych posunul rosným boty někam do konstrukce.
Složení obvodové stěny je následující
1) tuplovaný sdk
2) 6 cm vata
3) okálová deska (cementová deska, 6 cm vata, cementová deska, je to spojené dřevěnou konstrukcí)
4) 3 cm polystyren
5) nějaká zvláštní papírová výztuha s měděnými drátky
6) 4 cm fasády (je to normální?)
Na poslední fotce je vidět Západní strana domu, fasáda je hodně hrubý břizolit. Chtěl bych tam dát něco hladkého aby se to nezanášelo a současně bych tam klidně přidal nějaký polystyren. Mohu to udělat? Bojím se abych neposunul rosný bod někam do konstrukce.
Děkuji moc za rady ;-)
Jan Vaniš
Dobrý den, budu moc rád když se mi vyjádříte k dříve řešenému tématu. Mám detailní fotku skladby okálu a konečně řeším…
před 7 týdny
Zdravím, jak už bylo uvedeno, minerální desky jsou dost těžké, jinak byste měl z hlediska difúze použít alespoň 15 cm.…
před 2 roky
Zdravím. Neorientuju se v okálech, jen berte do úvahy značnou hmotnost takového zateplení (20 cm fasádní vaty s…
před 2 roky
7 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení