Jištění domu v moderní době

Reklama
FN Filip Novák @filip.novak526 před 3 roky09.09.2020 09:06:00
Jištění domu v moderní době

Dobrý den,
plánuji stavbu, pracujeme na projektu a řešíme, jaké zvolit jištění domu. Domácnost plně elektrifikovaná, TČ s topným výkon 5 kW. V názvu vlákna jsem uvedl "moderní" domácnost. Je docela pravděpodobné, že moje další auto může být plugin hybrid nebo dokonce elektromobil. Vlády v tomhle znepříjemňují život spalovacím motorům poměrně dost. Wallbox pro dvě auta = 2 x 11 kW a to je docela záhul, protože v zimě pojede TČ a auta se nabíjejí večer. Navíc 2 x 11 kW je pro případné 2 elektromobily slabý základ. Předpokládám, že jištění 3x32 A bude pro takové řešení málo. Normálně bych to nehrotil, dal 3 x 25 A a pokud bude elektromobil nebo plugin hybrid, tak to holt navýšíme. Jenže stavíme ve staré obci a za námi je v územním plánu nachystaných 5 parcel a bojím se, že by mi pak jistič na 3x32 a nebo i víc (je to stále docela málo) v budoucnu nepovolili třeba kvůli kapacitě přenosové sítě. S omezením jsem se osobně setkal v centru města, kde máme malou výrobu náročnou spotřebu elektřiny a potřebovali jsem 3x40 A a povolili nám max 3x32 A. Víc ani ťuk. Řešili jste někdo tento problém?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.