Kontrola komínu bez předchozí revize

Rubriky:

Reklama
JK Jiří Kryl @jiri.kryl před 3 roky15.09.2020 12:54:00
Kontrola komínu bez předchozí revize

Dobrý den,

koupil jsem nedávno byt se starým kotlem na tuhá paliva na ruční přikládání. Prodávající mi předal Zprávu o kontrole spalinových cest od kominíka z r. 2019, který má na provádění kontrol platnou živnost a navíc je i revizním technikem a členem SKČR. Podle tohoto protokolu má být komín v pořádku.

Později jsem ovšem zjistil, že Zpráva o kontrole spalinových cest obsahuje několik nepravdivých údajů (průměr komínové vložky 140, ve skutečnosti 130, komín z plných cihel, ve skutečnosti z voštinek aj. Také jsem později zjistil, že revize spalinových cest, která měla být provedena při instalaci kotle a vložkování komína v roce 2004, není k dispozici, resp. si ji tehdejší majitel bytu nenechal udělat (nejspíš by ji ani pro nesplnění technických požadavků nedostal).

Dnes kominík tvrdí, že po něm předchozí majitel revizi nechtěl, neměl důvod měřit průměr komínové vložky, když podle něj byla spalinová cesta plně funkční, tak do Zprávy napsal minimální přípustný průměr 140 dle normy a podle něj je Zpráva v pořádku.

Porušil kominík své povinnosti při kontrole komína?

Může kominík vystavit protokol o kontrole komína bez závad, když nemá podle čeho kontrolovat, zda stav a provedení spalinové cesty v době kontroly odpovídá technickým požadavkům, podle kterých byla spalinová cesta navržena, provedena a bylo zahájeno její užívání?

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.