Plot se sousedy

Reklama
LV Lucie Vav @lucie.vav před 3 roky15.09.2020 16:10:00
Plot se sousedy

Dobrý den, mám dotaz. Jedna se o plot mezi námi a sousedy. Před dvěmi lety je nechali zaměřit geodety pozemek za domem, sousedící s lidmi co sem jezdí na chalupu. Pozemek tam byl náš a nebyl původním majitelem oplocený. Geodety zaměřili a my nechali udělat po celém pozemku betonový plot vysoký 2 metry. Tam kde bylo třeba jsme měli stavební povolení, jinak se sousedy jsme se dohodli, že tam plot bude. Firma co nám ho stavěla, tak jsme ji řekli, aby plot ještě spíše,, soupla " na naší stranu o pár čísel. Takže je na našem pozemku a celý jsme ho hradili pouze my. Nyní si sousedka dala do těsné blízkosti plotu dřevěné zástěny a zahakla je za nás plot patkami, které rezivi a vůbec nikoho neinformovala. Mezi zástěny a plot, těsně k plotu zasazela pnoucí keře, které se o plot opírají. Dále si dala na plot pnout břečťan a za sloupek provaz, na kterým zatím drží než se rozroste. Za sousedy jsme v dobré vůli došli a prosili je o posunutí zástěny a přesazení popinavych keřů dále od plotu. Sousede toto neakceptuji a vůbec s nimi není řeč. Jak se můžeme bránit? Máme přeci jasně dané, že je plot nás majetek a oni ho neprávem užívají. Jde nám o to, aby až pak by od nich něco začalo prorustat plotem a dělat škody, aby nebyl problém. Raději bych tomu předešla tím, aby si to dali dále od plotu. Začaly nám totiž rezivet plotove sloupky. Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.