Podlaha v patře z OSB desek

Reklama
RE Radomil Erban @radomil.erban před 3 roky19.09.2020 06:15:00
Podlaha v patře z OSB desek

Dobrý den, chci provést v patře podlahu z OSB desek, vzdálenosti stropních trámů jsou 70-80 cm(čistá míra mezi trámy). Na diskusích jsem četl, že se doporučují dvě vrstvy OSB desek křížem sešroubované tl. 15 mm a vruty min. 50 mm dlouhé. Mohu použít OSB desky v první vrstvě 18 mm a v druhé 12 mm ? Když použiju vruty 50 mm, budou 20 mm koukat skrz OSB desky, není to zbytečné ? Máte někdo zkušenosti s překládanými OSB deskami, tedy sešroubované ne křížem ale podélně s tím, že vrchní vrstva OSB desek je položena podélně se spodní a uprostřed překrývá spáru (tedy perodrážku)spodních desek.Výhodu to má, že OSB desky leží stále příčně na stropních trámech. Protože když to dám křížem, tak mi spousta podélních spojů OSB desek vrchní vrstvy vyjde do mezery mezi stropáky a tím může docházet k průhybu (pozn. silnější podlahu než 30 mm nechci). Děkuji za odpovědi.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.