Zateplení fasáídy PD je tato položka rozpočtu normální?

Rubriky:

Reklama
JB Jiří Bradáč @jiri.bradac před 3 roky22.09.2020 08:26:00
Zateplení fasáídy PD je tato položka rozpočtu normální?

Dobrý den,
naše SVJ zatepluje panelák , podotýkám malý panelák o 33 bytech (tři vchody) a přišlo s rozpočtem přes 10M. Příjde mi to bez střechy a pouze s polovinou oken (druhá již je vyměměna) jako naprostý úlet.
Snažím se proto vyznat v předloženém rozpočtu.
Najde se zde nějaký projetant nebo kdokoliv ze stvebnictví který mi dokáíže odpovědět?

1. Podle výkazu výměr má celá zateplovnaná fasáda 1400m2
Ve vykazu prací pak vidim
622135011 Vyrovnání nerovností podkladu vnějších omítaných ploch tmelem, tloušťky do 2 mm stěn 1400 m2
622135095 Vyrovnání nerovností podkladu vnějších omítaných ploch tmelem, tloušťky do 2 mm Příplatek k ceně za každý další 1 mm tloušťky podkladní vrstvy přes 2 mm tmelem stěn 11200 m2

cena těchto dvou poležek je 718 200 Kč bez DPH

Chápu správně, že zde projektant a stavební firma svoně tvrdí, že celou fasádu budou muset potáhnout 10mm (2+8) tmelu pro to, aby vyrovnali její nerovnosti a my za to zaplatíme s daní bezmála 870.000 Kč?

V paxi na stvabě k ničemu takovémui nedchází, cikán v pantoflích, pardon stavební dělník v pantoflích přide a na zed plácene EPS70 140mm na které kydnul par terču cemetového lepidla a plácne to na zeď.

Děškuji za info, já vim že položka 62 je dle třídníku stvebních prací a kosntrukcí úprva vnějších povrchu,a le už nevím zda je tohle nromlná zda se to bere jako nacenění toho lepidla co kydaji v terčích na ten EPS nebo co tím chtěl básník říci?

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.