Fungování kotle Viadrus A3W+CLIMATIX POL 423.50

Fungování kotle Viadrus A3W+CLIMATIX POL 423.50

Zdravím. Mohl bych poprosit někoho, kdo má zkušenosti s kotlem Viadrus A3W (nebo podobný s řídící jednotkou CLIMATIX POL 423.50) o vysvětlení, jak to celé funguje? Kotel mám zapojen a připravuji se na první zapnutí. Kotel je zapojen v té nejjednodušší variantě, jen jeden radiátorový okruh bez termostatických hlavic, bez akumulační nádrže, bez bojleru, jen jedno čerpadlo a dodaný termostatický trojcestný ventil na zpátečce. Pochopil jsem, že kotel zná tři základní režimy topení, 100 % výkonu, 30 % výkonu a útlum. Zakoupil jsem ještě doporučené čidlo venkovní teploty a doporučený termostat SIEMENS REV24DC, ale ty chci připojit, až si vyzkouším že kotel funguje. Topit budu ořech 2.
Co jsem z návodu moc nepochopil je, podle čeho kotel mění režimy vytápění. Jak "ví", jaký topný výkon nastavit. Z termostatu mu přichází pouze signál sepnuto/rozepnuto a zná teplotu výstupní vody a spalin.
1. Co se stane, když termostat nastaví "vypnuto"? Přejde kotel do útlumu? V útlumu neplatí, že musí být zpátečka cca 50 °C, aby nedocházelo k nízkoteplotní korozi?
2. Když termostat nastaví "zapnuto", jakým výkonem začne kotel topit? Podle čeho se rozhoduje, jestli 30 %, nebo 100 %? Interpoluje i výkon mezi 30 % a 100 %, nebo pouze přepíná mezi těmito dvěma výkony?
3. Co se změní po připojení venkovního čidla teploty? Kotel je "chytrý" a bude vědět, že při mrazech venku má rychleji přejít na plný výkon?
4. Asi jsem naletěl, když jsem koupil celkem drahý termostat Siemens, měl jsem z návodu pocit, že tento umí s kotlem obousměrně komunikovat, ale to tak asi není že? Je tam jen výstupní spínač a mohu použít libovolný termostat s plovoucím kontaktem, je to tak?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

55 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.