Fungování kotle Viadrus A3W+CLIMATIX POL 423.50Zdravím. Mohl bych poprosit někoho, kdo má zkušenosti s kotlem Viadrus A3W (nebo podobný s řídící jednotkou CLIMATIX POL 423.50) o vysvětlení, jak to celé funguje? Kotel mám zapojen a připravuji se na první zapnutí. Kotel je zapojen v té nejjednodušší variantě, jen jeden radiátorový okruh bez termostatických hlavic, bez akumulační nádrže, bez bojleru, jen jedno čerpadlo a dodaný termostatický trojcestný ventil na zpátečce. Pochopil jsem, že kotel zná tři základní režimy topení, 100 % výkonu, 30 % výkonu a útlum. Zakoupil jsem ještě doporučené čidlo venkovní teploty a doporučený termostat SIEMENS REV24DC, ale ty chci připojit, až si vyzkouším že kotel funguje. Topit budu ořech 2.
Co jsem z návodu moc nepochopil je, podle čeho kotel mění režimy vytápění. Jak "ví", jaký topný výkon nastavit. Z termostatu mu přichází pouze signál sepnuto/rozepnuto a zná teplotu výstupní vody a spalin.
1. Co se stane, když termostat nastaví "vypnuto"? Přejde kotel do útlumu? V útlumu neplatí, že musí být zpátečka cca 50 °C, aby nedocházelo k nízkoteplotní korozi?
2. Když termostat nastaví "zapnuto", jakým výkonem začne kotel topit? Podle čeho se rozhoduje, jestli 30 %, nebo 100 %? Interpoluje i výkon mezi 30 % a 100 %, nebo pouze přepíná mezi těmito dvěma výkony?
3. Co se změní po připojení venkovního čidla teploty? Kotel je "chytrý" a bude vědět, že při mrazech venku má rychleji přejít na plný výkon?
4. Asi jsem naletěl, když jsem koupil celkem drahý termostat Siemens, měl jsem z návodu pocit, že tento umí s kotlem obousměrně komunikovat, ale to tak asi není že? Je tam jen výstupní spínač a mohu použít libovolný termostat s plovoucím kontaktem, je to tak?