TZB-info - Hlučnost tepelných čerpadel
Každý z nás se již někdy setkal s informacemi ohledně hluku tepelných čerpadel. Jedno čerpadlo slyšíme přes polovinu obce, druhé neslyšíme ani v pěti metrech. Proč tomu tak je? V tomto článku si vše…
Hledám tepelné čerpadlo s výkonem kolem 5 kW. Poté, co jsem si prošel ceny, zbyly ve výběru prakticky jen japonské/korejské TČ. "Severské" jsou komicky drahé, návratnost nikdy. Všechny ty asiaty ale trápí poměrně vysoká hlučnost. Dokonce i Panasonic má tichou novinku a když jede na plné kule bez nočního režimu, stejně je akustický výkon 60 dB a výše.
Pak jsem objevil Vaillant aroTHERM plus a pravděpodobně to samé jen s jiným znáčkem - Protherm GeniaAir Mono. Ekologické chladivo (R290), A+++, velice tiché (akustický výkon 54 dB) a hodně zajímavá cena. Vaillant není právě levný, výrobu jsem dohledal Francii. Nepodařilo se mi dohledat výrobce kompresoru u Vaillantu, ale Protherm má Mitsubishi. Kde je háček?
75 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení