Ovládání zásuvky termostatem

Reklama
Ovládání zásuvky termostatem

Dobrý den,

již řadu let řeším problém s regulací podlahového vytápění v našem domě. Máme kombinované topení elektrokotle a krbových kamen s výměníkem. Z toho důvodu máme vše svedeno do velké akumulační nádoby (tu natopí buď kotel nebo kamna) a odtud se teplá voda žene čerpadly buď do okruhu pro podlahové topení nebo do radiátorů. V místnostech, kde jsou radiátory problém není, tam je termohlavice, která si to řídí sama a čerpadlo pro tento okruh může být zapnuté stále. V místnosti, kde je ale pouze podlahové topení není možná žádná regulace na základě teploty v místnosti.

Napadlo mě, že by problém mohl vyřešit nějaká kombinace chytrého termostatu s chytrou zásuvkou? Víceméně mi pouze stačí buď sepnout čerpadlo pro okruh pro podlahové topení nebo vypnout. Čerpadlo mám nyní zapojeno do zásuvky. Tzn. pokud v místnosti klesne teplota pod určitou hranici, termostat sepne zásuvku, nebo naopak vypne zásuvku.

Může mi prosím někdo poradit? Existuje něco takového? Našel jsem x chytrých termostatů i zásuvek, ale žádné, které by řešili můj problém.

Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

29 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.