Kročejový hluk po rekonstrukci podlahy

Reklama
JH Jan Havelka @jan.havelka406 před 3 roky05.10.2020 00:58:00
Kročejový hluk po rekonstrukci podlahy

Zdravím,

Přidám další dotaz do skupiny "nepovedené rekonstrukce škvárovo-trámových stropů".

Škváru i polštářové trámky jsme vyvezli, původní trámový záklop zůstal. Na to přišly 3cm minerální vaty-kročejové izolace, 22mm OSB, rošt z trámků vyplněný minerální vatou a nahoře 2x 22mm OSB křížem. V tomto stavu jsme si potvrzovali se sousedy dole, že vůbec nic neslyší - ani kročejový ani akustický hluk.

Následovalo položení celoplošně lepené dřevěné/sendvičové podlahy a od té doby sousedé slyší každý náš krok. Akustický hluk je nadále v pořádku.

Finální vrstva je oddilatovaná od zdí. Roznášecí vrstva (svrchní OSB) úplně není (zatečená omítka atd.), ale zkoušeli jsme to opravit v jedné místnosti (odesekáním/odřezáním) a bez absolutně žádného zlepšení. Vrstvy pod tím jsou (dle fotek) oddilatované důkladně včetně pásku minerální vaty.

Jsme z toho už dost nešťastní - nikdo se s námi moc bavit nechce, podlaháři tvrdí, že podlaha je položená správně podle postupů výrobce (což opravdu nejspíš je), stavební firma zase tvrdí, že před položením finální podlahy to bylo v pořádku. Snažili jsme se kontaktovat nespočet znalců a odborných firem, ale většinou si nás jen vyslechnou a dále pak ignorují nebo nás donekončna někam odkazují.

Z mého pohledu zbývají asi 4 teorie:
- stavební firma prošroubovala kročejovku - to ale nevysvětluje, proč to nedělalo i když se chodilo jen po těch OSB
- přenáší se to nějak přes SDK příčky, které jsou kotvené až na poslední OSB - opět to ale nevysvětluje proč to nedělalo před tím
- podlaha je ve srovnání s škvárou moc lehká - opět to ale nevysvětluje proč to nedělalo před tím
- dostali jsme se na nějaký rezonanční rozměr (výška dutiny vs výška nášlapné vrstvy?), který násobně zesiluje frekvence kročejového hluku

Akustické měření jsme zatím nedělali, téměř jistě by to naměřilo překročené hodnoty.

Sháním nápady a rady a zejména kontakty na odborníky, kteří se tomu věnují.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.