TZB-info - Odplyňování otopných soustav
Odstranění plynů z otopné vody a všech zařízení v tepelných soustavách je jedním ze základních předpokladů k jejich správné funkci.
Prosím Vás o pomoc! Viadrus U26, před dosažením maximální teploty primární okruh někde přisaje vzduch a už se neodvzdušní. To způsobuje hluk cirkulací bublin, snížení chladícího výkonu a možnost přehřátí kotle...
Primární okruh se skládá z:
- Viadrus U26
- automatický odvzdušňovací ventil
- čtyřcestný ventil
- přetlakový ventil
- zpátečka
- termostatický ventil 55C
- čerpadlo
- odbočka na expanzku (ve studeném stavu 0,8 bar)
Podle mě to může být čtyřcestný ventil, přetlakový ventil, nebo expanzka... Pomohli by jste mi prosím? Znáte někoho kdo to umí vyřešit? Předem děkuji! Třinec
Čerpadla se snažím, pokud to jde, tak dávat na svislé potrubí. O kontrole expanzky jsem napsal v návodu pro její…
před 4 roky
Trochu se do toho zamíchám. V první řadě je potřeba vyřešit správnou funkci expanzní nádoby. Při studené soustavě, to…
před 4 roky
Neurazil, to určitě ne. Jen bych rád vyřešil jeden problém. Vy přece nemůžete vědět, že jsem v minulosti zbankrotoval.…
před 4 roky
17 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení