Jak připevnit nový rám podlahy

Reklama
Karel Řezníček @karel.reznicek před 3 roky13.10.2020 07:55:00
Jak připevnit nový rám podlahy

Dobrý den

Prosím o radu jak správně připevnit rám pro novou podlahu.
Současný stav je takový že jsem vyrval stará prkna a vyhazuji škváru, pod ni je klasika stropní trám se záklopem. Jde o podlahu v 1. patře, obě patra jsou vytápěna.
Podlahu řeším i z hlediska výšky krytiny abych se srovnal do výšky ostatních místností, proto se chystám položit nové KVH hranoly, mezi ně přijde akustická vata, na hranoly dám OSB (asi 25mm) - tu k trámům přišroubuju a na to kročejová izolace (30mm) a plovoucí vrstva 2x OSB šroubovaná pouze k sobě. Jako krytinu na to použiju lino.
Ale moje otázka je jak vyrovnat ty spodní KVH hranoly? Mam je vyrovnat třeba pomocí plastových klínků co se používají u plastových oken a pouze tyto klínky přišroubovat ke stropním trámům aby nedošlo k jejich uvolnění? Nebo mam napevno přišroubovat i ty KVH hranoly?
Nebo by jste doporučili srovnat tyto hranoly do vodováhy nějak jinak?

Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.