Skladba podlahy pod podlahovým topením

Reklama
Matěj Škuta @matej.skuta před 3 roky13.10.2020 18:39:00
Skladba podlahy pod podlahovým topením

Zdravím, budu realizovat skladbu podlahy a mám technický dotaz. V přízemí je dost chladná kotelna, následuje volný prostor 55cm po trámy které mají výšku 16cm. Mezi trámy bude zhotoven rošt pomocí latí 4x6cm, které budou ukotvené z boku a na ně následně ukotveny fošny. Celý prostor mezi stropem kotelny a podlahou bude zasypán polystyrenovou drtí. Na celý rošt bude nalepen mirelon cca 3mm. Na rošt pak přijdou OSB desky PD tl. 15cm ve dvojí vrstvě kladeny kolmo na sebe ( veškerá plocha i spoje budou lepené). OSB desku zvrchu napenetruji proti vlhkosti, položím elektrickou rohož a zamáznu flexibilním lepidlem do kterého budu rovnou klást dlažbu. Má otázka tedy zní: Je tato skladba v pořádku? Je nutné pod podlahové topení klást nějakou tepelnou izolaci např F-board desky, nebo bohatě postačí polystyrenová výplň? Pokud by i tak byla nutnost položení izolačních desek, není zbytečné ten prázdný prostor zasypávat? V prostoru jsou vedené i rozvody vody, tudíž jsem to bral i jako doplňkovou izolace k PE izolaci. Jakákoli rada, nebo názor mi moc pomůže. Předem děkuji za zpětnou vazbu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.