Vyklovaná izolace, napadené-vlhké krokve

Rubriky:

Reklama
JF Jan Farný @jan.farny před 3 roky14.10.2020 19:40:00
Vyklovaná izolace, napadené-vlhké krokve

Dobrý večer všem,
chtěl bych poprosit o radu, respektive o pomoc. S přítelkyní sem si pořídili baráček. Nedávno jsem si všiml, že je pod přesahem střech z jedné strany vyklovaná izolace od ptáků. Podle mě tím došlo k porušení parozábrany (jestli tam nějaká byla nebo jestli ta pěna, nejspíše nějaký druh PUR pěny fungovala jako parozábrana – když tak mě opravte) a následně ke kondenzaci vody na krokvých (tepelný most, rosný bod?). Následně se na krokvých objevili fleky (asi jsou napadené nějakou plísní nebo houbou). Uvnitř baráčku to ale vypadá v pohodě a nikde na stěnách žádné fleky nejsou. A teď k tomu na co bych se rád zeptal. Co mám vlastně dělat? Mám opravit poškozenou izolaci, PUR pěnu (nevím ale jaký druh použít)? Musím starou ořezat nebo to stačí jen doplnit tam, kde chybí? Nebo to musím kompletně sundat? Nevím ale jak to provést. Stačí ty krokve jen natřít nějakým sanačním prostředkem proti houbám (zase nevím jakým, něco jsem googlil ale nic mě zásadně nepřesvědčilo) a pak to přetřít luxolem? Stačím na to sám nebo je zapotřebí si objednat nějakou specializovanou firmu? Všem předem děkuji za rady a za jejich čas. Pro ilustraci přikládám foto.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.