Zpětné proudění z ventilační šachty

Rubriky:

Reklama
Martin Štich @martin.stich před 3 roky18.10.2020 19:43:00
Zpětné proudění z ventilační šachty

Nastěhovali jsme se do nejvyššího 12 patra paneláku. Ihned jsme zjistili, že vzduch ze společné ventilační šachty proudí při vypnutém ventilátoru směrem ze šachty do bytu, tedy opačně než by měl, což mělo za následek neustále odporný zápach v bytě. Do vývodů jsme proto instalovali těsné magnetické klapky, což tento problém zcela vyřešilo. Nastal tím ale problém jiný a to ten, že se zcela zastavilo proudění vzduchu v bytě, kde se teď neustále drží vysoká vlhkost a těžko se jí zbavujeme.
Zajímá mě váš názor, zda zpětné proudění vzduchu z ventilace do bytu je již od počátku konstrukční vada a bývá to běžné v posledních patrech, nebo zda se spíše jedná o nějakou závadu, která by se dala odstranit. Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

4 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.