Ventily a rozdíl teplot

Ventily a rozdíl teplot

Zdravím, z kraje podzimu jsem vyměnil veškeré staré ventily u radiátorů za termoventily i s hlavicemi, vše od firmy Honywell. Ventily jsem nikterak nenastavoval, pouze hlavicemi, což mi nepřijde ideální. Budu muset nastavit nějakým způsobem průtok ventilů v celém domě. Můj dotaz je jednoduchý, jaký rozdíl teplot by měl být na vstupu a na výstupu radiátorů?

Předpokládám, že sundám veškeré hlavice, nechám systém dva dny srovnat teploty a pomocí měření teploty na vstupu a výstupu vyvážím průtoky, druhá otázka tedy zní, je tento způsob v pořádku?

Pro doplnění, mám staré samotížné rozvody kde je tlaková expanzní nádoba a čerpadlo, měření teploty na vstupu a výstupu provádím IR bezkontaktním teploměrem.

Děkuji za každou radu a inspiraci

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

35 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.