teplota otopné vodyDobrý den,
mám Licotherm AM24 (2010) Adex 06 comfort, 4-cestný ventil se servem AR663 ovládaný pokojovým termostatem CM707 a dva roky zrekonstruované topení (rozvody, radiatory apod). V loni tento problém nebyl, nastavení jsem neměnil.
A teď k věci. Po zatopení peletkami v kotli vše funguje jak má. Servo otevírá ventil na základě Adexu a otopná voda se ohřívá. Po dosažení pokojové teploty 23° servo (Adex problikává mínusem) uzavře ventil a při současných teplotách v podstatě již celý den není požadavek na topení do bytu. Jenže i přes zavřený ventil se otopná voda do bytu ohřeje na 45°C a pozdě v noci až k 50°C a topení hřejí tak celý den a místo 23°C je pak v bytě 25°C. Celou dobu běží i čerpadlo.
Jde mi tedy o to,, jestli je normální, že se otopná voda i přes zavřený ventil takto ohřeje? Jestli má čerpadlo, ikdyž není požadavek na vytápění, stále běžet? Teplotní čídlo jsem zkusil dát do sklenice se studenou vodou, ale čerpadlo nevyplo...to je divné. Při zatopení spustí a funguje, ale kdy má vypnout a na základě čeho?
Servo jsem ručně zkusil dotočit do krajní polohy, jestli není zaseklé, není. Termostat také funguje....má topit = plamínek, nemá topit bez plamínku. Zkrátka nic mě nenapadá, kde by mohl být problém, obzvláště když v loni jsem tento problém nezaznamenal.
Děkuji