Ekvitermní vytápění - pokojový regulátor

JP Jan Petřík @jan.petrik406 před 3 roky26.10.2020 19:15:00
Ekvitermní vytápění - pokojový regulátor

Dobrý den,
potřeboval bych poradit, jaké příslušenství je vhodné k ekvitermní regulaci.

Kotel Brötje WBS 22i má integrovaný regulátor ISR-Plus LMS, který umí ekvitermní regulaci. Venkovní čidlo teploty je zapojené.

Pokud to laicky chápu správně, tak nic víc nepotřebuji. Kotel sám zvládá řídit teplotu vody podle venkovní teploty. Řídí kotel teplotu automaticky i podle teploty vody "na zpátečce"?

Nyní k těm pokojovým regulátorům. Bylo mi doporučeno pořídit si prostorový regulátor Siemens, protože na elektronika kotle je taky Siemens. Tak jsem studoval a zde jsou možnosti:
- starý systém regulátorů on/off je k ničemu
- pak by měly být prostorové ekvitermní regulátory, které komunikují pomocí OpenTherm s kotlem. V takovém případě tento regulátor přebírá ekvitermní regulaci, že? Je to potřeba?
- existovat by měl být ještě nějaký jen "teploměr" do referenční místnosti. Zvládne kotel potom pomocí této teploty automaticky upravovat ekvitermní křivku?

V návodu je ještě doporučen nespecifikované "pokojové zařízení RGP" (Brötje ISR RGP). O tom jsem dohledal, že by to měl být Siemens QAA74.611, který je téměř nedostupný. Podle popisu dokáže ovládat kotel (člověk nemusí do sklepa) a měří teplotu.

Ten teploměr do referenční místnosti vypadá rozumě. Který ale vybrat?

Děkuji za radu

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

160 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.